LED-artikler

Hva er det første du tenker på når du hører praktisk problemløsning? Det første jeg tenkte var: «Hva sier Google?» Google var bare opptatt av matematiske problemløsninger, og det er ikke det jeg gjør mest av i livet, og kanskje ikke du heller. Så da måtte jeg tilbake til å forsøke og finne svaret på mitt eget spørsmål selv, og frem dukket det opp to ord: effektivitet og optimalisering.  
Les mer
I sommer satt jeg og snakket med to kule tenåringer. De hadde nylig fått av reggisen på tenna, hadde på dyre klær og snapchatten var full av ubesvarte meldinger. Til glede for meg dreide de samtalen inn på tro og kirke. Begge var oppvokst i kristne hjem, én av dem gikk litt i kirka, begge sa etter samtalen at de ønsket å gå mer i kirken, og begge sa også at de trodde på karma og reinkarnasjon (!).
Les mer
Hvordan kan det ha seg at noen predikanter kan preke i fem minutter også føles det ut som en halvtime - minst! Mens andre ganger kan du lytte til en forkynner som holder det gående i en time og alt du vil er å sitte der en time til… 
Les mer
Det er viktig som leder å være bevisst på at det folk observerer i oss, er mer overbevisende og virkningsfullt enn det vi forteller dem.
Les mer
Du befinner deg i et ledelsesmøte med en stigende frustrasjon. Møtet skulle vært ferdig for lenge siden, og dere snakker om akkurat det samme som sist, fordi det dere ble enige om ikke har skjedd. Det virker umulig å komme til en konklusjon, for den som alltid mener mest, vil bare ikke gi seg. Alle ser bedende på deg, og du husker plutselig at det er du som leder møtet. 
Les mer
I 2012 solgte George Lucas Star Wars-universet til Disney for fire milliarder dollar. Det han egentlig solgte, var et fiktivt univers i sin egen fantasi, og tusenvis av ikke-eksisterende planeter. Han solgte en historie.
Les mer
Effektivt er ikke alltid synonymt med klokt og virkningsfullt. Det er kjappest å sende mail, men ofte både sunnere og mer virkningsfullt å ta praten. Det kan gå fortere å gjøre oppgavene selv, men det kan være både sunnere og klokere å gå (om)veien om forankring, teamarbeid og delegering. Sunn effektivitet må alltid ses i forhold til overordnede verdier og hensikt, ikke bare tidsbesparelse, pengebesparelse og gjennomføringsevne
Les mer
Ikke forsøk å være stjerne i showet, men ha fokus på å utvikle menneskene rundt deg – gi muligheter, ikke vær redd for å delegere ansvar og skap en «vi»-kultur der vi løfter sammen. 
Les mer
Powered by Cornerstone