Nyheter/Lærespørsmål i Pinsebevegelsen

Lærespørsmål i Pinsebevegelsen

Publisert: 20.04.2023
Når teologi og ordninger settes under debatt, er det selvsagt å ønske det velkommen ut fra formålet å stå støtt både i teologi og tradisjon.

Når teologi og ordninger settes under debatt, er det selvsagt å ønske det velkommen ut fra formålet å stå støtt både i teologi og tradisjon.

Pinsebevegelsen i Norge ønsker til enhver tid å være etterfølgere av Jesus. Vi vil leve og lære basert på Bibelens ord til oss. Vi erkjenner at Bibelen må leses, tros og etterfølges av hver ny generasjon i sin tid og med sine problemstillinger. Vi erkjenner at Guds ord er evig, samtidig som vår lesning, tolkning og forståelse aldri er fullkommen eller ferdig. Pinsebevegelsen ønsker kontinuerlig å jobbe med lærespørsmål.

Pinsebevegelsen har egnede og formelt riktige arenaer for å fasilitere teologiske samtaler, slik som Lederrådet. Teologisk refleksjonsgruppe i Pinsebevegelsen er opprettet av Lederrådet og skal arbeide med teologiske spørsmål på vegne av Pinsebevegelsen, på oppdrag fra Lederrådet. Lederrådet skal i samarbeid med Teologisk refleksjonsgruppe legge frem begrunnelser som belyser ulike teologiske synspunkt. Gjennom drøftinger i Samtaleforum vil dette bekrefte Pinsebevegelsens teologi, lære og praksis.

Medlemmene av rådene er autoriserte ut fra tillitsvalg. Media og andre sosiale medier er ikke, og skal ikke være premissleverandør for våre teologiske samtaler.

I årets Samtaleforum knyttet til Årsmøtekonferansen legges det frem et forslag om å opprette et fagråd for samlivsetiske spørsmål. Dette rådets foreslåtte mandat er å «utarbeide en praksisveileder i samlivsetiske spørsmål, i tråd med eksisterende trosgrunnlag som gjengitt i grunnlagsdokumentet.» Dette fagrådet blir i første omgang utpekt av Lederrådet, med representanter fra Teologisk Refleksjonsgruppe, Høyskolen for Ledelse og Teologi og Lederrådet i Pinsebevegelsen. Denne gruppen vil bli konstituert under et Lederrådsmøte i vår.

Det er hvert enkelt eldsteråd som har læreansvar i en pinsemenighet, og gir anbefaling til forkynnere.

Det er viktig for oss at våre ledere vet tydelig hvor Pinsebevegelsen står i samlivsspørsmålet og at vi også tar på alvor at vi trenger undervisning og kommunikasjon om hvordan vi appliserer dette ut i våre menigheter, til hjelp for oss alle.

Vi oppfordrer så mange menigheter som mulig til å delta på årets Samtaleforum og Årsmøtekonferanse 7. - 8. juni på Hedmarktoppen FHS. Det er også mulig å melde seg på digitalt for å følge arrangementet.

 

JEAA

 

 

Andre nyheter
På fredag finner du «Holder urokkelig fast» overalt der du hører musikk!
Les mer
Misjonærbarnas situasjon i bruk av internatskoler har den senere tid fått økt oppmerksomhet. Dette har reaktivert følelser hos enkelte, noe vi har stor forståelse for og som vi ønsker å komme i møte.
Les mer
Powered by Cornerstone