Nyheter/Pressemelding 14.02.24: Misjonærbarnas situasjon i bruk av internatskoler

Pressemelding 14.02.24: Misjonærbarnas situasjon i bruk av internatskoler

Publisert: 14.02.2024
Misjonærbarnas situasjon i bruk av internatskoler har den senere tid fått økt oppmerksomhet. Dette har reaktivert følelser hos enkelte, noe vi har stor forståelse for og som vi ønsker å komme i møte.

Pinsebevegelsen erkjenner at oppveksten til mange av våre misjonærbarn har vært krevende og at ivaretakelsen av dem fra vår side i mange tilfeller ikke har vært tilstrekkelig. Vi beklager de tilfellene der misjonærbarn og misjonsforeldre har blitt påført negative konsekvenser.  

Den siste av våre fire internatskoler ble stengt for over 20 år siden. Etter den tid har det vært tatt flere ulike initiativ for å komme misjonærbarn og deres familier i møte og å tilby hjelp. Vi erkjenner at disse tiltakene for en del ikke har vært tilstrekkelige, så dersom det er ønsker om videre dialog, ta gjerne kontakt med oss.  

Send gjerne e-post til post@pinsebevegelsen.no eller ring oss på telefon 474 54 554. 

For ytterlige informasjon kontakt:
Daglig leder, Fred Emil Bjerke 959 03759
 

 

14.02.24
Øystein Gjerme
Nasjonal leder

 

Andre nyheter
Pinsebevegelsen i Norge har i vinter oppfordret misjonærbarn og andre til å ta kontakt dersom det er ønske om dialog eller behov for å finne svar på spørsmål en kanskje sitter med.
Les mer
I år er det tusen år siden Norge fikk sine første kristne lover. Det var en ekte revolusjon som fikk avgjørende betydning for lov og rett, kultur og verdier.
Les mer
​​​​​​​Pinsebevegelsen ønsker fortsatt å sikre at forkynnere er anbefalt av en lokal menighet og følger rammene i trosgrunnlaget og de ordninger som finnes.
Les mer
Powered by Cornerstone