Nye muligheter for ungdom i Kenya

Livsmestring og arbeidstrening til utsatt ungdom
Nye muligheter for ungdom i Kenya

Sammen med søsterkirken vår FPFK (Free Pentecostal Fellowship in Kenya) startet vi sommeren 2019 for første gang et prosjekt i Turkana, Kenyas fattigste og kanskje mest tørre region.

Den gruppen vi ønsket å nå, var blitt glemt, gitt opp, eller hadde droppet ut av skolen. Målet var å hjelpe ungdommene med å finne og utvikle sine talenter, få enkel opplæring for å bli selvforsynt og leve bedre liv.

Ungdommene har vært utsatt for utfordringer som arbeidsledighet, seksuelle og reproduktive helseutfordringer som hiv/aids og tenåringsgraviditeter, narkotika og kriminalitet.

Gjennom snart 5 år har prosjektet bidratt til at minst 700 ungdommer mellom 18 og 25 år har fått muligheten til å gjenoppdage seg selv og sin verdi som likeverdige mennesker, fått utvikle gode livsferdigheter og klart å bryte med de negative kulturelle og politiske barrierene som har nektet dem et bærekraftig meningsfylt liv.

Ungdommene i prosjektet har fått opplæring/enkel utdanning som kan gi dem inntekter til å kunne sørge for seg og sine. I tillegg har de fått tilhørighet og en stemme i kirke og samfunn.

Blant mange flotte historier, finner vi Evaline, 24 år:

Før prosjektet var jeg ei av jentene folk regnet som bråkmakere. Lorugum er en liten by med fattige familier. Jeg var blant dem som ble kartlagt for prosjektet, og valgte å bli frisør. Etter fullført trening, begynte jeg å tjene litt på  frisørtimer.

Jeg begynte å spare en del av pengene, etter en kort stund begynte jeg å selge grønnsaker og matolje. Jeg startet med 10 000 KES (800NOK),  etter kort tid hadde jeg en kapital på 20 000 KES. Fra en sparegruppe organisert av prosjektet, kunne jeg låne rundt 70 000 KES som jeg brukte til å bygge en moderne kiosk. Nå har jeg satt opp en liten butikk ved siden av frisørarbeidet mitt.

Jeg takker Ubunifu ungdomsprosjekt for kunnskapen og ferdighetene og for at jeg kan leve et verdig liv!

Nye muligheter for ungdom i Kenya

Gi en gave til prosjektet her

Powered by Cornerstone