image

-Vi flytter flere stevner over på digitale plattformer i sommer. Barn, unge og voksne skal få en god pakke av forkynnelse og musikk de kan følge fra hytta, båten eller sofakroken hjemme, sier Øystein Gjerme, leder i Pinsebevegelsen i Norge.

Sommerstevnet, Barnas Sommerfestival og Ufestivalen får andre alternativ i de samme sommerukene. 

-Vi har gjennom flere uker nå høstet gode erfaringer med digitale gudstjenester, konserter og søndagskole. Vi tar med oss disse gode erfaringene inn i stevnesommeren, som et alternativ til at vi ikke kan møtes fysisk i store grupper, sier Gjerme.

Komiteene for de ulike stevner og festivaler har allerede begynt å jobbe med alternativene.

Geir og Linn Byberg, som er ledere for Sommerstevnet med Barnas sommerfestival og Tenfestivalen på Hedmarktoppen, forteller at de vil sette sammen en god pakke for både voksne og barn. -Vi tror at dette kan gi mulighet for langt flere til å følge stevnene våre, sier Geir Byberg.

Ufestivalen ser på ulike muligheter til hvordan de kan skape gode og spennende møteplasser for tenåringene, både i sommer og resten av året.- Vi ser på digitale løsninger og jobber også med hvordan vi kan ha regionale mindre treff utover høsten, sier festivalsjef Sandra E. Bjørnø.

-Det er en helhetsvurdering som er gjort rundt valget om å finne alternativer til å møtes fysisk til store stevner i sommer. Vi har sett på usikkerhet rundt om det blir tillatt å møtes, ansvaret for smittespredning og praktiske avklaringer rundt planlegging og medarbeidere, sier Gjerme.

For flere opplysninger, kontakt:

Øystein Gjerme, leder i Pinsebevegelsen,  
Geir Byberg, stevnesjef Sommerstevnet,  tlf. 40400950
Sandra E. Bjørnø, festivalsjef Ufestivalen,  tlf. 45448946 

tilbake