image
Publisert den 19.05.2021

Det jeg har, vil jeg gi deg

På vei til et bønnemøte støter apostlene Peter og Johannes på en lam mann som ber om almisse. Peter sier til ham: «Sølv eller gull har jeg ikke, men det jeg har, vil jeg gi deg. I Jesu Kristi nasareerens navn: Reis deg og gå!» (Ap.gj. 3,6)  

Hva skjer med deg når du hører om enorme humanitære kriser som rammer folk og land? Jeg gripes lett av opplevelse av maktesløshet. Fokuserer på det jeg ikke har i møte med behovene.  

«...men det jeg har, vil jeg gi deg...» sa Peter.  

Noen av de største humanitære krisene i verden for tiden er i Jemen og India. I Jemen trenger 24 millioner mennesker, 80% av befolkningen, humanitær hjelp for å kunne overleve. Krisen er beskrevet som “et levende helvete for barna".  Ca. 12 millioner barn trenger humanitær hjelp, og av disse står 2 millioner barn under 5 år i fare for å lide akutt underernæring dette året.  

I India blir over 30 000 mennesker smittet av Covid-19 daglig, og trolig er mørketallene store. Det offentlige helsevesenet er i ferd med å kollapse, og mennesker dør bokstavelig talt på gata. I både Jemen og India har pandemien har skapt en nødssituasjon i en nødssituasjon. De fattigste mister tilgang til mat og medisinsk utstyr.  

«...men det jeg har, vil jeg gi deg»  

Vi har menn og kvinner, vi har organisasjoner som arbeider begge land.  Vi systemer som for 400 kr kan gi mat for en famille på 5-8 personer i en måned.  Vi har team som hjelper barn som har store traumer etter krig. Vi har organisasjoner og hjelpeapparat som kan gi skole til de fattigste, beskyttelse for jenter som er offer for trafficking.   

Og vi er mange her i Norge som vil gjøre en forskjell. Vi har store hjerter, vi har sølv og gull.  

Pinsebevegelsen har for tiden en innsamlingsaksjon til Jemen og India. Vil du være med å hjelpe?

* Vipps til 88531 og merk "Nødhjelp"

*Start en innsamling her

* Kjøp et gavekort til en du er glad i her

 

Takk for ditt bidrag! 

 

David Hetlelid

tilbake