Nyheter/Trofast i tjeneste

Trofast i tjeneste

Tekst: Marie S Djupedal
Publisert: 18.06.2024
Trond Eriksen er utdannet politi, men har vært engasjert i Evangeliesenterets arbeid i nesten 37 av sine 61 år. Etter 13 år avslutter han nå sitt verv som medlem i Pinsebevegelsens lederråd. Vi fikk en prat med han innimellom det tette programmet under Årsmøtekonferansen på Hedmarktoppen tidligere denne måneden.

- La oss gå litt tilbake og starte med begynnelsen. Hvor er du fra, og har du alltid vært en del av et kristent fellesskap?

-Jeg er oppvokst i Metodistkirken på Notodden, Telemark, hvor jeg gikk på søndagsskolen og ble konfirmert. I gymnastiden hadde jeg noen år utenfor menighet. Da jeg kom tilbake, var det ikke noe særlig ungdomsmiljø i Metodistkirken, så jeg ble fanget opp av ungdommene i Betania, Notodden. Trond forteller videre at han som 18-åring ble åndsdøpt i Betania etter en møtehelg med Ludvig Karlsen høsten 1981 og lot seg også døpe med full neddykkelse. Lite visste Trond om det da, men seks år senere startet han sitt engasjement i Evangeliesenteret, hvor han har jobbet siden - med unntak av en periode som pastor i Klippen Jørpeland i 1995-98. I Evangeliesenteret har han vært engasjert som miljøarbeider, bestyrer, reisesekretær, personalleder, rektor for bibelskolen og som pastor i Evangeliekirken Østerbo. I 2009 gikk han inn som administrerende leder, og så som daglig leder i 2010.

- De siste 14 årene har du altså vært daglig leder for Evangeliesenteret. Hva gjorde at du valgte den veien, og hvorfor har du blitt så lenge?

- Gjennom polititjenesten traff jeg en del mennesker som sleit. Jeg snakket med dem som en kristen, og opplevde at de trengte det jeg hadde. Så kom jeg i kontakt med Evangeliesenteret, men det var et stort valg å gå fra polititjenesten til Evangeliesenteret, så jeg ba Gud om et konkret bønnesvar. Det fikk jeg. Det er viktig for meg å være rett plassert. Går man inn på ting som Herren ikke har bedt en om, vil man fort merke det.

Bak alt det vi holder på med, ser vi for oss det enkelte mennesket som får et endret liv.

I 2012 startet Evangeliesenteret å etablere kontaktsentre rundt omkring i landet. - Per dags dato er det hele 22 kontaktsentre, forteller Trond med takknemlighet. Han fortsetter med å forklare noe av drivkraften bak dette langvarige engasjementet og kallet. Det er nemlig ikke bare en jobb, men en livsstil. -Bak alt det vi holder på med, ser vi for oss det enkelte mennesket som får et endret liv. Samtidig må man være forberedt på nedturer i rusomsorgen. Og forsøke å ha en god balanse mellom jobb og privatliv.

Vi spør om Trond har flere tips for å holde ut i tjeneste, og igjen kommer han inn på at det er viktig å vite at man er plassert riktig. Da trenger vi å leve i en tett gudsrelasjon, og vi må også vite at ting er greit på hjemmebane. Trond uttrykker takknemlighet over ektefellen, Anita Palmgren Eriksen, som også har et hjerte i dette, noe han mener er en forutsetning for en lang og tro tjeneste. Anitas mor var forresten Ludvig Karlsens søster og sto i tjeneste til hun var 75 år.

Det hjelper likevel ikke hvor stort skipet er hvis seilet er lite, eller hvor stor og flott bilen er hvis motoren er svak.

- Du har også sittet i Pinsebevegelsens lederråd i 13 år. Kan du trekke fram noen høydepunkt fra disse årene?

- Jeg er for det første veldig stolt og takknemlig over Pinsebevegelsen og opplever det som et godt hjem og være i. Jeg har fulgt den nasjonale LED-konferansen fra starten, og det er blitt en gedigen møteplass! Og ikke minst har det vært godt å få en tettere kontakt mellom Pinsebevegelsen og Evangeliesenteret, og jeg er veldig glad for at Evangeliesenteret er et av bevegelsens uttalte fellestiltak. Jeg opplever også at det er en større bredde inn mot frikirkeligheten og kristen-Norge. Det tror jeg er sunt.

- Hvordan opplever du utviklingen i PB?

- Det har vært et paradigmeskifte i Pinsebevegelsen med en ny måte å lede på, og jeg opplever at vi står sterkere nå. Grasrota etterspør et lederskap, og det sentrale trenger ikke lenger å si unnskyld for at de leder. Trond opplever at LED har gitt det nasjonale lederskapet større tillit, og at bevegelsens rennomme er blitt bedre. - Det hjelper likevel ikke hvor stort skipet er hvis seilet er lite, eller hvor stor og flott bilen er hvis motoren er svak. Det må følges opp med drivkraft, og evangeliet er det bærende elementet, sa Trond i sin siste hilsen til lederrådet 5. juni.

Før vi avslutter intervjuet og løper videre til neste årsmøte, spør vi Trond om hvilke drømmer han har for framtiden. Han svarer at vi må nedover i generasjonene. Trond drømmer om og ser fram til det nyetablerte ES Ung, som er et arbeid for 18-30 åringer og som skal drive med forebyggende arbeid blant ungdom.

Andre nyheter
Denne julen inviterer vi landets pinsemenigheter til å rette oppmerksomheten mot en kritisk situasjon for barn i grenseregionen mellom Kenya og Uganda. Her lever mange i fare for å bli utsatt for overgrep, utnyttelse og menneskehandel – derfor vil vi oppfordre til å være med og gi barn som lever i stor risiko, en sjanse til en trygg og verdig oppvekst.
Les mer
I 14 år har ungdomsarbeidet i Tabernaklet Haugesund, Connection, prioritert den 6-7 timer lange bussturen til Tønsberg for å få med seg Get Focused.
Les mer
«Disippelgjøring i Åndens kraft» er overskriften som skal sette preg på årets LED-konferanse.
Les mer
Powered by Cornerstone