Nyheter/Hvorfor Sommerfestivalen?

Hvorfor Sommerfestivalen?

Tekst: Marie S Djupedal
Publisert: 17.04.2024
I 70 år har Sommerfestivalen på Hedmarktoppen vært et høydepunkt for mange familier i vår bevegelse. Vi kommer sammen for å feire Jesus, dele fellesskap med andre troende og ha det moro!

Vi har spurt kollegaer på landskontoret om hvorfor man skal være med på Sommerfestivalen. Her er noen av svarene vi fikk:

 «Sommerfestivalen er et sted for fellesskap, gode relasjoner, åndelig påfyll, og klassisk god stemning.» (Ole Kristian Johansen)

«Fordi Jesus, sol, is og venner er verdens beste kombo!» (Rebeca Jensen)

«Det er ingen selvfølge at kristne får samles for å dele liv og tro i en tid som denne. Sommerfestivalen er både et privilegium og et høydepunkt for bevegelsen vår. Jeg gleder meg!» (Thomas Neteland)

Leder for Pinse Ung, Einar Myreng, gir deg hele tre gode grunner for at du skal få med deg Sommerfestivalen i år: 

1. Felleskap, både enkeltpersoner og familier, ung og voksen, barn og pensjonister møter hverandre i flotte omgivelser med utsikt over hele Hamar og Mjøsa! Det å være sammen har stor verdi i en tid hvor mange mennesker opplever ensomhet.

2. Vi synger sammen! Sang og musikk betyr mye i våre sammenheng.  Det å synge sammen og tilbe Gud i felleskap er fantastisk flott og meningsfullt. Det blir ikke mindre verdifullt når vi gjør det sammen som generasjoner.

3. Det er 70 års bursdagsfest! Tenk at vi sammen som pinsevenner kan feire Guds trofasthet og Hedemarktoppens betydning for våre barn og unge gjennom årtier, og som stevnested for hele vår bevegelse.

Hvorfor Sommerfestivalen?

Karin Fjerdingby jobber i Pinse Ung og er en av prosjektlederne for Sommerfestivalen. Hun forteller at det aldri før har vært så mange påmeldte på dette tidspunktet, som i år. Det tyder på en pinsebevegelse som er klar for festival! - Sommerfestivalen bygger relasjoner og skaper opplevelser for alle aldersgrupper, og det er så mye gøy for barn og unge disse dagene! Fjerdingby løfter også fram at dette er en festival hvor evangeliet om Jesus løftes høyt. Barn og unge får et møte med Han, og det berører hjerter. Og du, har du enda ikke meldt deg på, så drøy ikke så lenge. Neste prishopp skjer 15. mai. Her kan du melde deg på.

Nytt av året er en ekstra satsning på aldersgruppa 20-30 år. Vi skreddersyr egne happenings mellom seminarbolken på formiddagen og kveldsmøtet, blant annet med konseptet «Tett på» som gir oss påfyll og dialog om dagsaktuelle tema med unge talere og influensere. Ellers har vi selvsagt sørget for et godt og spennende program for både små og store. Se programmet her.

Vi er fylt av takknemlighet over alle som har fått en berøring av Jesus i løpet av disse 70 årene og kanskje tatt livsforvandlende valg nettopp på Sommerfestivalen. Dette skal selvfølgelig feires, og dagen er fredag 5. juli under Sommerfestivalen på Hedmarktoppen.

Hjertelig velkommen!

 


Hvorfor Sommerfestivalen?

Har du lyst til å være medarbeider på Sommerfestivalen? Det er fortsatt behov for blide, trygge voksne og ungdom til ulike oppgaver som vakttjeneste og på Barnas Sommerfestival. Det er mulig å bidra litt, passe eller masse. Medarbeidertjenesten byr på meningsfulle dager, godt fellesskap og fine opplevelser. Så ta kontakt med Karin for en prat om hva du kan hjelpe til med!

 

Hvorfor Sommerfestivalen?
Andre nyheter
​​​​​​​Tross en lang og hard vinter, så har det siste halvåret har vært en aldri så liten vårfest for bibel-interesserte.
Les mer
Med sine 0,25-0,5% evangelisk kristne regnes japanerne som et unådd folkeslag. Det åndelige klimaet er tørt og trått. Men noe faller i god jord.
Les mer
På fredag finner du «Holder urokkelig fast» overalt der du hører musikk!
Les mer
Powered by Cornerstone