Nyheter/Bønnetips for Israel og Midtøsten

Bønnetips for Israel og Midtøsten

Publisert: 30.11.2023
Det er ingen tvil om at vi er berørt av det som skjer i Midtøsten i disse dager. Hva kan vi gjøre? Pastor Mark Wooton gir oss noen tips.

Det er ingen tvil om at vi er berørt av det som skjer i Midtøsten i disse dager. Den 7. oktober, tidlig på morgenen, ble vi møtt med nyheten om at Israel har opplevd sitt største tap av menneskeliv siden andre verdenskrig, det var en terrorhandling. Siden denne dagen har Israel vært i krig med Hamas. Vi i Norge står utenfor og ser hva som skjer og vi ønsker så gjerne å hjelpe, på en eller annen måte. Det kan vi gjøre, vi kan bidra gjennom å be for jødene og araberne og selvfølgelig støtte hjelpeorganisasjoner som jobber lokalt. Våre bønner har betydning og de er viktige, de utgjør en forskjell. Bibelen sier at vi kan være vaktmenn på murene, på samme måte som er beskrevet i profeten Jesaja 62, 6-7.Bibelen forteller oss at Israel er Guds eget folk til evig tid, det står at Herren har dem kjær og at hans kall til dette folket er noe han ikke angrer på (2 Sam 7,14, 5 Mosebok 7,6 og Rom 11,29).

 

1. Velsign Israel gjennom bønn

Bønn gjør noe med oss. Når vi ber, gir Den Hellige ånd oss Guds hjerte for det vi ber om. På den måten knyttes vårt hjerte til Guds hjerte. I oppmuntringen vi får i Første Mosebok om å velsigne Israel, ligger det også et løfte. Når vi ber for og velsigner Israel har vi fått løfte om at vi selv også vil bli velsignet (1 Mosebok 12,3).

 

2. Be om fred

Salme 122, vers 6 oppmuntrer oss til å be om fred for Jerusalem. Det er ingenting som er større enn eller mer betydningsfullt enn å erfare fred fra Gud og fred med Gud. Jesus er den eneste som kan gi sann og ekte fred til både jødene og araberne og vi kan be om at de skal erfarer Hans «shalom».

 

3. Be om at Guds kjærlighet skal bli åpenbart for både jødene og araberne

Gud vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhetens erkjennelse. Vi vet at det finnes ingen større gave enn frelsen og at Gud elsker alle mennesker. Dette er noe vi skal løfte fram i bønn. Be om at Guds kjærlighet blir åpenbart (1 Tim 2,4).

 

4. Be om visdom for den Israelske regjeringen og de som har innflytelse.

Jakob 1 vers 5 gir oss et løfte om at den som ber om visdom, vil få rikelig av den fra Gud. Ingen ledere er fullkomne, og de trenger visdom fra Gud i vanskelige avgjørelser som møter dem. La oss be om visdom for alle ledere som sitter i høye stillinger og som har innflytelse i situasjonen i Midtøsten.

 

5. Be for messiastroende, arabiske kristne, menigheter og kristne organisasjoner i Israel og Gaza

Be at de kan være Kristi ambassadører som formidler håp og praktisk bistand hvor det er mulig.

 

6. Be for de sørgende

Herren er nær den som har et sønderknust hjertet. Be om trøst for alle som har mistet noen av sine kjære (Salme 34,18).

 

7. Be om at gislene skal bli frigitt

 
 

Foto: Robert J. Bye/Unsplash.com

Takk til pastor Mark Wooton for denne artikkelen.

Andre nyheter
Misjonærbarnas situasjon i bruk av internatskoler har den senere tid fått økt oppmerksomhet. Dette har reaktivert følelser hos enkelte, noe vi har stor forståelse for og som vi ønsker å komme i møte.
Les mer
Remi Kleppan tar over som leder for konferanse og arrangement i Pinsebevegelsen etter Kjetil Bergerud Larssen.
Les mer
Hva hadde kirken vært uten de frivillige? Uten de som gir av sin tid for å være med å tjene andre, bygge kirke og skape felleskap. De mange frivillige timene som blir brukt hver eneste uke i våre menigheter, er bærebjelken i vår sammenheng.   
Les mer
Powered by Cornerstone