image
Publisert den 02.03.2023

Rakel og Ariel Alegre ble kjent på bibelskole i Argentina. De giftet seg i 2007 og flyttet til Norge i 2010. Her har de vært siden. Nå vil de ta med seg barna sine og reise til Argentina som misjonærer. Vi har tatt en liten prat med dem.

 

Hva er bakgrunnen for at dere reiser ut som misjonærer? 

Siden vi traff hverandre på bibelskole i Argentina i 2004, har vi begge kjent kall til å bidra i Guds rike gjennom undervisning og arbeid på kristne utdanningsinstitusjoner.  Da vi giftet oss i 2007 underviste vi på ulike bibelskoler i Argentina og drømte også om å få arbeide med bibelskole i Europa. I 2010 flyttet vi til Norge og Gud overrasket oss med å straks åpne dører, og vi fikk være med å starte Bibelskolen Substans i Bergen. I 2012 tok vi imot de første elevene. Det var en stor glede av å være en del av skolens ledelse i flere år. I 2016 begynte Rakel også å arbeide på Høyskolen for Ledelse og Teologi, hvor hun i dag er førsteamanuensis, og Ariel har siden 2020 vært daglig leder i Pinsekirken Tabernaklet i Bergen. Helt siden vi gikk på bibelskole, drømte vi også om en dag å kunne bidra i arbeid med høyere teologisk utdanning for latinamerikanske pinsevenner. Dette har vært en av motivasjonene vi har hatt for å studere mye ved siden av arbeidet vårt her i Norge.

 

Når reiser dere, og hva skal dere gjøre i Argentina? 

Pinsebevegelsen er veldig stor i Latin-Amerika, og de har mange bibelskoler, men det er svært få som kan gi godkjente bachelor- og mastergrader. I fjor ble vi kontaktet av ledere i den argentinske pinsebevegelsen (Unión de las Asambleas de Dios) med forespørsel om å bidra i arbeidet med å starte et kristent universitet i Buenos Aires og i tillegg være med i arbeidet på deres viktigste bibelskole, Instituto Bíblico Río de la Plata (IBRP).  Etter bønn og samtaler med personer i Norge og Argentina kom vil til at vi ønsket å si ja til dette kallet, og vi reiser ut som misjonærer i juni 2023. Universitetet vil tilby flere utdanninger, og Rakel skal være dekan på den teologiske utdanningen i tillegg til å undervise på bibelskolen. Ariel sitt hovedengasjement vil være på bibelskolen som lærer, mentor og en del av ledelsen, men han vil også undervise i flere fag i teologi på universitetet.

 

Kan dere si noe om prosessen med å få på plass støttemenigheter?

Pinsekirken Tabernaklet i Bergen er vår utsendemenighet og står for den største delen av underholdet, men vi har behov for flere støttemenigheter.  Noen menigheter har nå forespørsler om støtte til behandling i forbindelse med sitt budsjettarbeid. Hvis noen ønsker mer informasjon om prosjektet og/eller vurderer å støtte oss, så ta gjerne kontakt med oss eller med ledelsen i Pinsekirken Tabernaklet.

 

Er det noe vi som fellesskap kan gjøre for dere? 

Det viktigste for oss er at dere husker på oss i bønn - både for oss som familie og tjenesten som ligger foran oss. Vi ber spesielt om at barna skal finne seg godt til rette og trives i et nytt land og ny kultur. I tillegg er det mulig å støtte prosjektet vårt økonomisk som enkeltpersoner og/eller bedrifter, og dette kan gjøres på en enkel måte her. 

 

Hva gleder dere dere til, og hva er dere mest spent på?

Vi gleder oss svært mye til å starte arbeidet med å undervise på bibelskolen, og arbeidet med oppstart av universitetet. Vi ser også frem til å arbeide med dyktige og inspirerende ledere i Argentina. Det vi er mest spente på, er skolestart for barna våre og prosessen med oppstart av det nye universitetet.

 

Vi ønsker lykke til med forberedelser og utreise og gleder oss til å høre mer fra familien Alegre!

tilbake