image
Publisert den 19.01.2023

Vi har fått en liten «reiserapport» fra to deltakere på LED23. Hør hva de har å si!

I gode venners lag 

Klaus Eriksen, Klippen Vedavågen

Jeg flyr fra Karmøy (en sentral plass på Vestlandet) og lander like etter på Gardermoen (en nesten like sentral plass på Østlandet). Jeg kjøper billett på en app, og før jeg vet ordet av det går toget. Kollektivtransport (et østlandsfenomen) er en god ting, har nesten hørt to sanger (lader opp med superlange lovsanger til LED) før toget stopper og det er avstigning på høyre side; Lillestrøm. Allerede nå aner jeg at lederspalten i KS tok feil (angående lokasjon). Sparte jo flere timer av livet på å komme meg til Lillestrøm istedenfor til andre steder. Tenk om vi ganger 1.300 mennesker med 2 timer? Det blir 2.600 timer man heller kan bruke på å være sosial og knytte relasjoner til nye mennesker.  

Selve LED23 var upåklagelig. Vi fikk æren av å møte Nobels fredsprisvinner Denis Mukwege, som man ikke kan unngå å bli inspirert av. Deretter kom den ene sesjonen etter den andre med inspirerende bidrag for å legge et godt fundament for vårt videre arbeid rundt om i de mange menigheter i landet. Og det er mange, for jeg gleder meg over at vi nå kan kalle oss pinsevenner alle sammen (også en fri-venn som meg). Jeg gleder meg over å kunne stå sammen, kjenne på at man ikke er alene om dette store og viktige oppdraget vi er betrodd. 

For oss som er nye i pinsebevegelsen, virket det som om LED er et velsmurt maskineri som vi alle er så heldige å få nyte godt av. Jeg ber om alt godt for de som nå overtar stafettpinnen og føre LED videre, og gleder meg til å treffe enda flere både nye og gamle pinsevenner i Norges 9. største by til neste år. 

 

I gode venners lag 

Silje Vedøy, Klippen Vedavågen

Dette var min første gang på LED, og jeg reiste med stor forventing.  LED23 var utrolig bra. Temaet Sammen om kirken, med fokus på fundament, åndelig liv, forkynnelse og fellesskap. Det å få komme sammen i så stor grad, var fantastisk etter noen koronaår. Å få lovsynge sammen med så mange andre, var en mektig opplevelse. 

Temaene som ble tatt opp og undervist om, var kjempebra og viktige. - Hvor viktig det er med bibel, bønn og Den Hellige Ånd i våre liv. Gå Back to Basis!  
Det gjorde også stort inntrykk å være på seminar med mottager av Nobel fredspris 2018, Denis Mukwege, for hans arbeid mot krigshandlinger i Kongo. 
 

Etter konferansen sitter jeg igjen med ny inspirasjon, åndelig påfyll og et ønske om enda mer av Den Hellige Ånd. Jeg er også blitt mer bevisst på viktigheten av bibel og bønn i hverdagslivet. Talene fra Dave Smith gjorde også inntrykk med påminnelsen om å ha på oss brillene om Guds storhet og Guds store kjærlighet. Åndsfylte og voksende menigheter.  Mye bra forkynnelse og talere.

Vi sees neste år! 🥰  
 

Foto øverst: Bendik Bruun Edvardsen

tilbake