image
Publisert den 06.12.2022

Vi feirer at to nye RR utposter har startet opp. RR Jørpeland og RR Skudeneshavn! Oppstarten til de to nye speidergruppene våre vitner om glade barn og ungdom som samles rundt Jesus og aktivitet i naturen. Det synes vi er utrolig gøy, og noe vi er takknemlige for! 

Her er en statusrapport fra Roar Edland (se bildet), vår nye utpostleder i RR Jørpeland:


Første samling gikk veldig fint, hvor vi var 9 barn og 3 voksne som i fint vær en fredag ettermiddag gikk opp til i gapahuk som tilhører menighetens barnehage. Med de seks jentene og tre guttene hadde vi gjemmeleken, andakt og instruksjon i å lage en egen trefoting med åttetallssurring. Rundt bålet spiste vi pølser, drakk kakao og varmet marshmallows. 
Roar forteller at dette uten tvil ga mersmak. Selv har han vært med i Royal Rangers som ungdom, som var bakgrunn for ønsket om å starte arbeidet på Jørpeland.

I tenårene var jeg aktiv i både KFUM-speider og Royal Rangers da det startet opp i menigheten vår. Frem til jeg var rundt 22 år var jeg med som leder. Etterhvert var jeg og min kone på flyttefot, da vi tok bibelskole i Danmark. Etter 9 år bar veien hjem igjen, men småbarnslivet og husbygging tok mye fokus, derfor var jeg ikke klar for å starte noe speider enda. 
- Muligheten bød seg igjen da vi som familie begynte å følge med på Kompani Lauritzen! Jeg har alltid vært glad i friluftsliv og speiding, og datteren vår på 12 år syntes det så gøy ut med utfordringene de fikk der. Dette gav meg ideen om å starte opp med RR. 
Roar mener Royal Rangers og friluftslivet er en god arena for trosopplæring og disippelgjøring.
- Man blir naturlig mer avslappa når man kommer ut i naturen og driver med aktiviteter utendørs. Der har vi tid til å samtale om alt mulig, og det er rom for å stille spørsmål. Som menighet har vi fokus på disippelgjøring, det vil si at troen vokser til en dyp kjærlighetsrelasjon med Jesus som resulterer til livslang etterfølgelse av Ham. Slike små speidergrupper som RR er unike muligheter til å formidle og arbeide med trosopplæring. RR er en unik kombinasjon av fellesskap, friluftsliv og disippelgjøring.
Hensikten med å oppstarten av den nye utposten beskriver han slik: 
"Å være sammen med barna ute i naturen og se dem mestre nye ting, bygge dypere vennskap og bli mer kjent med Jesus.”

Tusen takk til Roar og alle ledere knyttet til Royal Rangers i Norge - din tjeneste er utrolig verdifull!


Er du interessert i å starte et Royal Rangers arbeid? Vi hjelper deg på veien! Ta kontakt med oss i Pinse Ung.

- Magnus Hjortland, administrasjonsansvarlig i Royal Rangers -

tilbake