image
Publisert den 26.09.2022

Denne måneden har vi fra Pinse Bistand vært på prosjektbesøk i Eswatini sammen med Helge Nupen fra De Frie Evangeliske Forsamlinger (DFEF). Det var et spennende besøk sett fra flere perspektiver, og Guds fotavtrykk er tydelige.

Historisk sus  

Tenk at det er mer enn 110 år siden de to unge, norske misjonærene Anna Østereng og Laura Strand ble sendt ut for å jobbe i det som den gang het Swaziland, på vegne av to ulike misjonsorganisasjoner – Østreng fra norsk pinsebevegelse og Strand fra DFEF. Siden den gang har hundrevis av norske misjonærer fra De Frie Evangeliske Forsamlinger og Pinsebevegelsen vært ute i kortere og lengre perioder. De har sammen med lokale troende etablert menigheter, bibelskoler, førskoler, samt vært engasjert i utallig annet arbeid innen skole og helse. Mer enn hundre år senere er det lett å se Guds fotavtrykk og se frukten av det som har blitt investert i dette særegne afrikanske kongedømmet. 

 

Energi-innovasjon i samspill med misjon

Innovasjon og spennende fremtid 

Prosjektet vi har besøkt denne gang er imidlertid ikke bare tiltalende for dem som verdsetter misjonshistorie, men også for dem som liker å jobbe med innovativ og fremtidsrettet misjon. Prosjektet fokuserer på fornybar energi og jobbskaping. Ungdommer som er ferdig med videregående skole gis utdanning knyttet til montering og vedlikehold av teknologiske løsninger for fornybare energikilder som solcelle, vannkraft og biogass. Deretter får de opplæring i å starte egne bedrifter som skal kunne generere inntekt, samtidig som det skal kunne betjene lokalsamfunn og enkeltpersoner med energi. Prosjektet har vakt interesse lokalt og nasjonalt i Eswatini, men også internasjonalt blant firmaer og virksomheter som jobber med enten fornybar energi, jordbruk og jobbskaping i utviklingsland. Så langt ser prosjektet lovende ut og som noe som burde kunne gjenskapes også i andre land. 

 

 

Energi-innovasjon i samspill med misjon

Gjenforening og fusjon 

I sommer fattet landsmøtet i DFEF et vedtak som gjør at mange av DFEFs menigheter blir en del av pinsebevegelsen fra nyttår. Bistandsavdelingene til DFEF og Pinsebevegelsen fusjoneres i mai 2023. Det ser vi frem til og gleder oss over at det som i 1910 begynte som en reise sammen, igjen skal gjenforenes i felles misjonsengasjement. 

Tekst: Stig Stordal

Les om Nkosingiphile som fikk hjelp gjennom STREEC-prosjektet her

Vil du gi en gave til vårt arbeid? Klikk her

 

Bildet øverst viser Helge Nupen (DFEF) og Stig Stordal (Pinse Misjon) foran deler av solcelleanlegget.

Bildet til venstre viser noen av årets elever som forteller om sine forventninger til opplæringen.

Bildet nederst viser Stig Stordal på omvisning i kontrollrommet for solcelleanlegget.

tilbake