image
Publisert den 19.08.2022

Denne høsten begynner NRK å sende gudstjenester på TV hver søndag. Filadelfiakirken Drammen er en av seks kirker det skal sendes fra det neste året.  

 

Pastor Jarle Waldemar forteller at totalt åtte TV-gudstjenester skal sendes direkte på NRK fra Filadelfiakirken.

– I vår sendte vi tre radio-gudstjenester på P1. Da regner man med om lag 300.000 lyttere. Hvor mange seere som får med seg disse TV-gudstjenestene er uvisst. Men tenk for en mulighet vi som kirke har til å kunne dele vår tro og hjelpe mennesker til å løfte blikket opp mot vår Far. For oss som kirke er også dette blitt en god opplevelse. Våre folk er stolte av å vise fram kirken vår på denne måten, og samtidig bygger vi et godt lag som gjør dette sammen.

 

Blir gudstjenestene forberedt på en annen måte enn de gudstjenestene som ikke skal TV-overføres?

- Vi sammenligner TV-gudstjenestene med våre adventssamlinger som går under navnet Stjernedryss. Da kommer en god del gjester på besøk. Vi er derfor vant med å detaljplanlegge, komprimere og evaluere, samt å gjøre budskapet tilgjengelig for de som ikke tror så mye.

Det virker ikke som TV-sendingene vil ha store praktiske konsekvenser for forsamlingen i Filadelfiakirken.

- Den siste radio-gudstjenesten vi hadde før sommeren, kunne man knapt merke at var en radio-gudstjeneste, sier Jarle Waldemar. - Laget hadde lave skuldre, samtidig som vi var godt forberedt. Det ble på mange måter som en helt ordinær gudstjeneste selv om vi hadde radiolytterne på besøk. Slik håper vi også at TV-gudstjenestene blir for dem som er i salen.

 

Waldemar forteller videre at de har fått mange gode tilbakemeldinger på det de allerede har sendt på P1. I tillegg har det kommet hundrevis av kommentarer på sosiale medier på nyheten om at NRK åpner opp for ukentlige TV-gudstjenester, og at Filadelfiakirken Drammen er med på dette.

 

Vær med å be om at evangeliet om Jesus kan nå ut til Norges befolkning gjennom TV-gudstjenestene, slik at flere får mulighet til å bli kjent med Han.

tilbake