image
Publisert den 19.08.2022

Leder for pinsebevegelsen Øystein Gjerme, daglig leder, Ingunn Ulfsten og internasjonal leder, Fred Håberg deltok på CELPAS 100 årsjubileum i Kongo denne måneden. Flere nordmenn var representert, deriblant LU-leder Jon Anders Bregård, Vigdis og Arne Gjervoldstad. Øystein Gjerme delte budskapet på rundturen vår om hvordan det lille sennepsfrøet som blir sådd kan bli til et stort tre. Frøet som ble sådd i 1922, av ekteparet Tollefsen fra Oslo og Hanna Veum fra Halden, har vokst til et stort tre hundre år senere. I dag har Celpa-kirken rundt 1,2 millioner medlemmer rundt om i hele DR Kongo. 

Fra et frø til 1,2 millioner mennesker

Gjennom disse hundre årene har mange norske misjonærfamilier og enkeltpersoner lagt ned sine liv og ressurser i dette arbeidet. Vi så fruktene av dette blant annet i Bukavu, Shabunda, Kitutu, Kamituga, Mwenga, Kalambi, Kakwende og Kaziba. Vi ble fraktet i transportfly, med Landcruiser på humpete veier og overnattet på gamle misjonsstasjoner. Vi så hvordan det var bygget opp kirker, skoler og sykehus på sted etter sted, som ble drevet godt også i dag av Celpa-kirken selv. 

Selve jubileumsfeiringen var i en stor nybygget kirke i Kaziba søndag 14. august. Der var tusenvis av mennesker møtt fram både ute og inne. I tillegg til en norsk delegasjon fra Pinsebevegelsen med flere tidligere misjonærer, var den norske ambassadøren til stede og guvernøren og representanter fra regjering.  

Kongo – et land med så mange ressurser, men fortsatt behov for utvikling. Vi ser fram imot videre samarbeid med Celpa-kirken!

 

Bilder: 

Øverst: Øystein Gjerme, Ingunn E. Ulfsten, Morten Jahr og Frode Ljones

Venstre: Øystein Gjerme ble tolket av LU-leder Jon Anders Bregård.

Midten: Ledere fra CELPA og ACAD er samlet i Bukavu sammen med den norske delegasjonen.

Høyre: Stor glede på rullebanen i Kitutu over å få besøk fra Norge.

 

tilbake