image
Publisert den 22.03.2022

De siste ukene har vi vært vitne til sjokkerende og triste handlinger i Ukraina. Det har vekket følelser og ønske om å bidra fra en hel verden. 1. mars satte Pinsebevegelsen i Norge i gang en innsamlingsaksjon gjennom Pinse Misjon og landutvalget for Ukraina, og vi har nå rundet en halv million kroner!

- Både pinsemenigheter, stiftelser og organisasjoner med tilknytning til Pinsebevegelsen, har et stort hjerte og engasjement for Ukraina. I årevis har vi drevet diakonalt arbeid her, og mange har etablert sterke personlige relasjoner med ukrainske kristne, sier internasjonal leder, Fred Håberg.

- Det er rørende å se hvordan menighetene og organisasjonene nå bretter opp ermene og sender nødhjelp både i form av hjelpesendinger og penger, men også mobiliseringen som nå gjøres her i Norge for å ta imot flyktningene når de kommer. Familier i Innlandskirken Livets Senter har for eksempel tatt imot 58 ukrainske flyktninger i hjemmene sine, og de har også et misjonærpar inne i Ukraina som deler ut nødhjelp og organiserer transport og overnatting.

Pinse Misjon har allerede sendt ut nødhjelp som er brukt til å kjøpe inn mat, klær, drivstoff og medisiner. Og vi håper vi kan bidra med enda mer! Gjennom det europeiske fellesskapet av pinsebevegelser står vi også i nær kontakt med bl.a. vår søsterkirke i Polen, som alene har tatt imot 50.000 flyktninger i sine kirker og private hjem.

– For et par uker siden deltok jeg i et møte med ledere fra mange av de europeiske pinsebevegelser. Da fortalte en polsk pastor at det ikke er en eneste kirke i Polen som ikke har gjort om lokalene sine til sovesaler, forteller Håberg. Så her må vi stå sammen med våre søsterkirker i og rundt Ukraina.

Se video fra nestleder i Pinseunionen, Anatoliy Kozachok, som også er pastor i Filadelfia Kiev her.

Her finner du en utfyllende artikkel i Korsets Seier om hvordan Ukraina ble norske pinsevenners hjertebarn 

 

Vil du være med å gi et bidrag?

Vipps din gave til 88531 eller bruk kontonummer 3000.26.06700

Husk å merke gaven: «Ukraina»

tilbake